De groei van een onderneming is erg belangrijk

Hoe groter de onderneming hoe meer klanten er bediend kunnen worden en hoe meer banen er gecreëerd kunnen worden. Het is dan ook belangrijk om hier mee bezig te blijven als ondernemer. Misschien zit u momenteel in een groeifase. Als u zelfstandige bent dan kan het best lastig zijn om met de groei bezig te […]

Hoe groter de onderneming hoe meer klanten er bediend kunnen worden en hoe meer banen er gecreëerd kunnen worden. Het is dan ook belangrijk om hier mee bezig te blijven als ondernemer. Misschien zit u momenteel in een groeifase. Als u zelfstandige bent dan kan het best lastig zijn om met de groei bezig te zijn. Al het uitvoerende werk komt immers op uw bordje te liggen. Als u zich ook moet bezig houden met de groei, kan dit de dagelijkse activiteiten in het gedrang brengen.

Daarom is het misschien een idee om iemand aan te gaan nemen, uw eerste werknemer.

Bent u klaar om een werknemer aan te nemen?
Bent u klaar om een werknemer aan te nemen?

Wel iets om goed over na te denken

Deze beslissing neemt u natuurlijk niet lichtjes. Het is iets waar u goed over na moet denken, ook moet u de financiële middelen hebben om iemand salaris te kunnen betalen. Daar moet uw omzet hoog genoeg voor zijn. Een bedrijf groeien en iemand aan gaan nemen is natuurlijk niet voor iedereen weggelegd. Sommige ondernemers vinden hun huidige situatie meer dan prima en willen geen personeel aan gaan nemen. Dat is natuurlijk ook prima. Het scheelt zeker een hoop kopzorgen. Want eerlijk is eerlijk als u personeel aanneemt kan dat een grote verantwoordelijkheid zijn. Het is absoluut belangrijk om goede processen in kaart te brengen. Dit is voor u zelf prettig, maar ook is het erg prettig voor de werknemers. Deze weten wat er van hun verwacht wordt.

Als u toch niet de stap wilt zetten naar het aannemen van personeel, dan is er ook nog een tussen oplossing. U kunt gaan uitbesteden. Bijvoorbeeld door het inhuren van een ZZP’er. Daarnaast is het natuurlijk ook mogelijk om bepaalde activiteiten die veel tijd kosten (bijvoorbeeld het beheren van debiteuren) uit te besteden. Als u bijvoorbeeld veel aan het bellen bent met klanten die rekeningen niet betalen, dan kan het interessant zijn hier incassobureas voor in te schakelen. Zo kunt u zich richten op het voeren van de onderneming en komt er tijd vrij voor belangrijke zaken, bijvoorbeeld het binnenhalen van nieuwe klanten / opdrachten.

Steeds vaker komt het helaas voor dat bedrijven met facturen blijven zitten. Gelukkig zijn er oplossingen beschikbaar. Wel is het uiteraard belangrijk om hier snel achteraan te gaan. De kans van slagen wordt zo een stuk groter.