De satelliet: een interessant apparaat

We kennen allemaal de satelliet of de schotel wel. Ze hangen buiten aan een woning om televisie mee te kijken. Sommige mensen vinden die schotels niet mooi, anderen hebben er geen problemen mee. Wat weinig mensen weten is dat de schotel nog veel meer mogelijkheden heeft naast enkel televisie kijken. Je kunt er namelijk ook […]

We kennen allemaal de satelliet of de schotel wel. Ze hangen buiten aan een woning om televisie mee te kijken. Sommige mensen vinden die schotels niet mooi, anderen hebben er geen problemen mee. Wat weinig mensen weten is dat de schotel nog veel meer mogelijkheden heeft naast enkel televisie kijken. Je kunt er namelijk ook mee het internet op en mee telefoneren.

ADSL of Schotel Internet?

satelliet Dat internet via de schotel is eigenlijk vergelijkbaar met ADSL of internet via de kabel. Sommige huishoudens in Nederland wonen te ver van de centrale af, of hebben geen kabelverbinding. Dit wil zeggen dat ze dus geen breedband internet via de reguliere wegen kunnen bestellen. Dit kan problematisch zijn. Want zonder snel internet tot je beschikking loop je flink achter de feiten aan. Internetbankieren is lastiger, en video’s bekijken op Youtube is er al helemaal niet bij. Gelukkig maar dus dat er snel internet kan worden aangevraagd via de schotel. Daarbij bent u niet afhankelijk van een locatie, de satellieten hangen immers in de ruimte. Best leuk om te weten dat snel internet via satelliet ook een mogelijkheid is, veel mensen hebben daar namelijk geen flauw idee van.

Bellen via de satelliet

bellen Dat er kan worden gebeld via de satelliet is wellicht wat meer bekend. In televisieseries als 24 komt dit nog regelmatig voor. Bellen via de satelliet wordt ook veel toepast bij het leger in bijvoorbeeld de marine. Want ook hier is het grote voordeel dat er vrijwel overal bereik is. Veel bedrijven die in het buitenland actief zijn hebben een satelliet telefoon beschikbaar voor het personeel. Zo kan er gemakkelijk contact met elkaar worden opgenomen. Maar niet alleen bedrijven hebben interesse in het huren van een satelliet telefoon, ook particulieren hebben interesse. Zo zie je bijvoorbeeld vaak dat mensen die veel trektochten in de bergen doen bereikbaar willen blijven.

Extra veilig gevoel

Het brengt ook een stukje extra veiligheid met zich mee wanneer u in nood mocht verkeren. Sommige satelliet telefoons zijn zelfs zo geavanceerd dat u met 1 druk opĀ  de knop uw locatie kunt doorgeven aan een vooraf ingesteld nummer. Zo weet altijd iemand van uw locatie af als er iets mis gaat tijdens uw trektochten.