Heeft een zonneboiler nut in Nederland?

Een zonneboiler plaatsen, dat is iets waar veel mensen tegenwoordig interesse in tonen. Zo vreemd is het misschien ook helemaal niet. Een dergelijk apparaat kan namelijk voor een flinke besparing zorgen als we naar het jaarverbruik gaan kijken. De naam zegt eigenlijk al wel heel erg veel. De boiler kan gemakkelijk water op warmen. Een […]

Een zonneboiler plaatsen, dat is iets waar veel mensen tegenwoordig interesse in tonen. Zo vreemd is het misschien ook helemaal niet. Een dergelijk apparaat kan namelijk voor een flinke besparing zorgen als we naar het jaarverbruik gaan kijken. De naam zegt eigenlijk al wel heel erg veel. De boiler kan gemakkelijk water op warmen. Een boiler zorgt natuurlijk voor warm water, maar een reguliere boiler doet dit door gebruik te maken van aardgas. Wat een kostbare brandstof is. U kunt dit het beste combineren met Nefit Trendline CV ketel modellen, waarmee u ook zonder de boiler veel kosten kunt besparen. De ketels zijn namelijk heel zuinig.

Met een zonneboiler warm water opwekken is een manier van duurzame energie, een huishouden kan namelijk zelf voor het warme water zorgen door gebruik te maken van de zon. De boilers worden op het dak geplaatst en zorgen ervoor dat er in een zogenaamd opslagvat warm water kan worden opgevangen. Het water blijft hier lang warm en zodra er een vraag naar warm water komt, wordt dit reservoir eerst aangesproken. Een CV ketel kan eventueel het water extra verwarmen, mocht dit niet warm genoeg zijn.

Wat voor nu heeft een zonneboiler nu eigenlijk in Nederland?

Sommige mensen vragen zich af of een systeem als dit in Nederland eigenlijk wel zin heeft, we staan nu niet bekend als het meest warme land natuurlijk. De zon schijnt hier niet heel de dag, zoals dat in andere landen wellicht wel het geval is. Toch kan een zonneboiler nog steeds erg interessant zijn in ons kleine en koude landje. Natuurlijk zal er in een warm land waar de zon veel schijnt een hoger rendement behaald kunnen worden, dat is op zich heel logisch. Dat wil echter niet zeggen dat het hier nutteloos is. Ook met wat minder zon kan er nog steeds een goed rendement behaald worden en kunnen er op jaarbasis veel kosten worden bespaard. De energierekening verlagen is voor veel mensen een uitdaging, met een dergelijk systeem kan het gedaan worden.

Natuurlijk moet zoiets bekeken worden als een investering. Er zijn overigens ook diverse subsidies beschikbaar in Nederland waarmee de ketels kunnen worden aangeschaft, zo kan de prijs gedrukt worden en het omslagpunt sneller bereikt worden. Veel installatiebedrijven kunnen dit ook voor u berekenen of inschatten aan de hand van uw huidige verbruik. Het kan zeker interessant zijn om hier eens naar te laten kijken en u goed te laten voorlichten over de mogelijke besparing die gerealiseerd kunnen worden.